Covid-19 Salgını Hakkında Alınan Tedbirler



Covid-19 salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla:
- İşlemler için başvurular Web-tapu sistemi üzerinden (https://webtapu.tkgm.gov.tr), işlem (randevu) talepleri ise (yabancı uyruklu kişiler dahil) Alo-181 çağrı merkezi aracılığıyla veya www.tkgm.gov.tr adresinden online olarak yapılacak olup, Tapu ve Kadastro müdürlüklerine randevusuz, manuel olarak yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. 
Online başvurusu alınan işlem sahipleri Tapu Müdürlüklerindeki bekleme salonlarına randevu saatinde kabul edilecektir.
Yabancı uyruklu talep sahiplerinin her türlü mevzuat ve vatandaşlığa ilişkin bilgi talepleri www.yourkeyturkey.gov.tr üzerinden karşılanacaktır.
- Akitlerin müdürlük dışında alınması talepleri karşılanmayacaktır.
Satış, ipotek, satış-ipotek ve vatandaş talebinin olmadığı resmi yazı ile yapılan tapu işlemleri dışındaki talepler karşılanmayacaktır.
Bu kapsam dışında kalan işlemlere yönelik yapılacak başvurular 04.05.2020 tarihinden sonra karşılanacaktır.
Düz satış, çıplak mülkiyet satışı, pay temliki, kat karşılığı temlik, toki satışı, mahkeme kararıyla satış,  cebri satış, şuyulu satış, ipotekte değişiklik, ipoteğin terkini, alacağın temliki gibi işlemler de başvurusu kabul edilen işlemlerdendir.
- 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın bizzat veya başkaları adına vekil/temsilci sıfatı ile yapacağı işlem talepleri karşılanmayacaktır. Bununla birlikte  İçişleri Bakanlığının 22.03.2020 tarihli 65 Yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma Yasağı Ek Genelgesi doğrultusunda mülki amirce düzenlenen seyahat belgesi olanların (izin belgesi) talepleri   karşılanabilecektir.
- Vatandaş, Avukat, değerlemeci vb. kişilerin bilgi ve belge talepleri https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresinden temin edilebildiğinden, ayrıca fiziksel olarak karşılanmayacaktır.


Yorumlar